Laadpaal Thuis

Uw laadpaal thuis!

Duurzame energie is de toekomst. Elektrisch rijden is de toekomst. Uit voorstellen van de Europese Commissie blijkt duidelijk dat onze wagens tegen 2050 liefst niet meer op benzine of diesel rijden. Vandaag stijgt het elektrische auto’s op onze wegen al enorm, nu nog de laadpalen installeren!

Minder laadpalen dan elektrische auto’s

Aanschuiven aan een tankstation om er weer voor enkele honderden kilometers tegenaan te kunnen? Dat zal stilaan ook tot het verleden horen. In plaats daarvan zullen bestuurders van elektrische wagens de dichtstbijzijnde laadpaal zoeken om hun accu op te laden.

Behalve een stijging van het aantal elektrische wagens zien we ook een groei in de installatie van Begin 2021 beschikte België al over 1 laadpaal per 8 elektrische auto’s. Daarmee scoorden we hoog in de Europese rangschikking wat betreft beschikbare laadpunten, maar het blijft een struikelblok. Zeker wanneer je aan het einde van je accu geraakt en er geen vrije laadpaal in de buurt is.

Altijd een laadpaal vrij

Hoeveel eenvoudiger zou het zijn als je geen kilometers moest omrijden om die ene vrije publieke laadpaal te vinden? Simpelweg met je elektrische auto thuiskomen, die ’s avonds aan de eigen laadpaal op de oprit koppelen en de volgende ochtend met een volle accu vertrekken?

Zowel de Europese, nationale als regionale overheden moedigen de aankoop van elektrische auto’s en de investering in laadpalen sterk aan. Bedrijven genieten al van zeer interessante subsidies, maar ook particulieren komen in aanmerking voor fiscale voordelen.

Belastingsvermindering

Laat u thuis een laadpaal installeren? Dat kan u tot liefst 45% belastingvermindering opleveren, op voorwaarde dat het om een slimme laadpaal gaat. Die moet bovendien ook volledig op groene stroom zoals zonne-energie of hernieuwbare energie werken.

Op die manier stimuleren de verschillende regeringen om in te zetten op duurzame energie, elektrische wagens en laadpalen! De mogelijke voordelen verminderen echter jaar per jaar, dus is het aan de snelle beslissers!

Ook de laadkosten liggen lager bij een laadpaal thuis dan bij een publiek laadstation. Voor het gebruik van een openbare laadpaal betaal je een bijkomend tarief aan de eigenaar ervan.

De eerste stap

Wilt u nu al intekenen op een optimaal belastingvoordeel en een eigen laadpaal thuis? Dan moet u nog een aantal zaken in overweging nemen.

  • Kan u overal installeren?
  • Is uw stroomnetwerk of installatie van zonnepanelen sterk genoeg?
  • Wat is de beste oplossing voor uw auto?

Voor de antwoorden op al uw vragen bent u bij ons aan het juiste adres.

Als gecertificeerde installateur van laadpalen en uw partner voor algemene elektriciteitswerken helpen we u graag bij de eerste stap. Wij bieden een vrijblijvend plaatsbezoek aan om de volledige situatie samen te bekijken en alle mogelijkheden op tafel te leggen.

Contacteer ons nu en ontvang snel uw offerte voor het gemak van een laadpaal bij u thuis.

Laadpalen voor uw bedrijf

Heeft uw bedrijf een groen wagenpark of rijden uw milieubewuste werknemers met elektrische auto’s? Dan helpen wij u graag verder bij de aankoop van laadpalen voor uw bedrijf.

Galerij

7 dagen op 7 service

Wenst u na de installatie nog informatie, een upgrade of onderhoud? Wij staan elke dag voor u klaar